Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Pla Sabadell Intercultural
#sabadelldiversa Pla d'Interculturalitat
Acerca de este proceso
Sabadell és una ciutat amb una important diversitat sòcio-cultural, amb veïns i veïnes de diferents perfils i orígens ètnics i culturals. Amb persones de totes les edats, sexes, orientacions sexuals, posicionaments ideològics, etc. Aquesta diversitat, que és una realitat estructural de la ciutat, planteja diversos reptes i oportunitats. Per tal d’aprofitar aquestes oportunitats i fer front a les complexitats, l'Ajuntament de Sabadell aposta per un model de ciutat intercultural en la qual, partint del respecte als drets humans inherents a cada persona en un context d'igualtat, es promou el respecte a la diversitat i es fomenta la interacció positiva per a garantir la convivència a la ciutat.
Compartir