El seu objectiu és convertir-se en un referent per a l’anàlisi i la reflexió sobre temes que indueixin a promoure el debat entre la ciutadania i que, a la vegada, promoguin una praxi democràtica de qualitat en tots els àmbits.
L’increment dels discursos de l’odi en la nostra societat ha crescut de forma exponencial per diferents causes: el model de societat, el gran pes i influència de les xarxes socials i els mitjans de comunicació de masses, la crisi estructural del sistema econòmic i les dificultats dels dirigents polítics per donar respostes als greus problemes que preocupen i ocupen a la societat.
Aquest cúmul de circumstàncies s’han convertit en el pretext per a expandir discursos de l’odi, els quals culpabilitzen a les víctimes com a causants de tots els mals (emigració, feminisme, ecologisme,...).
En aquest context el Fòrum vol ser un espai on analitzar i abordar aquests discursos de l’odi des d’un punt de vista social per vertebrar una societat més cohesionada, inclusiva i democràtica.
Inaugurarà la jornada l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.
S’iniciarà el Fòrum amb la ponència Neofeixisme i fake news: la mentida com a postveritat a càrrec de Ciscu Baiges, periodista i psicòleg que aprofundirà sobre com els mitjans de comunicació i les xarxes socials banalitzen i difonen els discursos de l’odi. Després serà el torn d’Steve Forti, professor associat de la UAB especialista en l’estudi dels feixismes, els nacionalismes i l’extrema dreta. La seva ponència es basarà en què entendre per discursos de l’odi, les causes i les conseqüències.
La jornada finalitzarà amb una taula rodona formada per representants de diferents moviments socials els quals aportaran diferents visions i reflexions entorn a aquest tema.
La cloenda anirà a càrrec de la Sònia Sada, regidora de Participació.
Compartir